Skip to content

Ας γνωριστούμε!

Ονομάζομαι Κουντούρη Αικατερίνη και είμαι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Λάρισας, όπου και φοίτησα από το 2010 εως και το 2014.

Το 2015, ολοκλήρωσα το πρώτο μεταπτυχιακό μου δίπλωμα M.Sc. (Med. Sci.) με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, στην Σκωτία. Έπειτα αποφάσισα να επιστρέψω στο αγαπημένο μου νησί, την Λήμνο, για να εξασκήσω το επάγγελμα μου. Το πάθος μου, η αγάπη μου και η συνεχής ενημέρωση μου για την επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας με οδήγησαν στην έναρξη του δεύτερου μεταπτυχιακού διπλώματος μου, M.Sc., στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στη αθλητική διατροφή, το οποίο ολοκλήρωσα το 2022.  Επιπλέον, παρακολουθώ συχνά σεμινάρια και παραβρίσκομαι σε συνέδρια ανα τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό την διαρκή ενημέρωση μου πάνω στις εξελίξεις του κλάδου μου.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, εργάστηκα ως διαιτολόγος-διατροφολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου ήρθα αντιμέτωπη με πολλές παθολογικές καταστάσεις (πχ διαβήτης, καρδιαγγειακά, νεφροπάθεια κ.α.).

Απο το 2016 εως και σήμερα, διατηρώ το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο του νησιού, την Μύρινα, αναλαμβάνοντας πληθώρα διατροφικών περιστατικών καθημερινά. Παράλληλα, συνεργάζομαι ως αθλητική διατροφολόγος με την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Λήμνου, ΑΕΛ (Γ’ Εθνική). Μέσα στα τελευταία έτη έχω αναλάβει αρκετές φορές τον σχεδιασμό γευμάτων αλλά και τη θερμιδική/ θρεπτική ανάλυση τους για ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, καθώς και για γνωστά καφέ και εστιατόρια.

Από το 2016 εως και σήμερα, συμετέχω σε  δράσεις ενημέρωσης πολιτών, σε ημερίδα και ομιλίες τόσο σε ενήλικες, όσο και σε δημοτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς και κέντρα ηλικιωμένων.

Στα πλαίσια των προπτυχιακών σπουδών μου ασχολήθηκα ερευνητικά με την “Εκτίμηση της διατροφικής κατάστασης και ηλεκτρολυτικού προφίλ σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ορθοσιγμοειδεκτομη και φέρουν προφυλακτική ειλεοστομία”, ενώ κατα την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου στην Γλασκώβη ασχολήθα ερευνητικά με τον ρόλο των iFABP ως δείκτες εντερικής φλεγμονής (“Intestinal fatty acid binding proteins (iFABPs) as a marker of intestinalpermeability in Children with Crohn and Coeliac disease”). Τέλος, κατά την διάρκεια του δέυτερου μεταπτυχιακού μου ασχολήθηκα με την “Επίδραση της σύστασης του γεύματος σε μακροθρεπτικά συστατικά στα επίπεδα του FGF-21 στην κυκλοφορία του αίματος και στους μηχανισμούς της όρεξης”.

Ας γνωριστούμε

UP
ESPA